2 augusti 2014
13:00

IFK Råneå

Referat: Unbyns IF - IFK Råneå

I höststarten tar vi emot Råneå på ett soligt Sporn som en del av programmet i Unbykalaset. Vi var lite osäkra på formen efter en träningsmatch mot norskt motstånd som inte slutade bra. Startelvan var marcus i mål, backlinje med Blurk, Aidan, Patrik och Niclas. Mittfält med Linus, Simon, Nordan och Walle. Framåt Adde och Martin. Avbytare John, Käll, Anttila, Jens, Kris.

Matchen börjar med att dom tar ledningen direkt efter en bra prestation av deras bäste spelare när vi inte får bort bollen. Vi blir stirriga i försvaret och dom har ett flertal hörnor. Då känner vi oss osäkra naturligtvis. Efterhand jobbar vi oss in i matchen och börjar skapa chanser. I 20:e kan vi kvittera genom Martin assisterad av Linus. Nu har vi tagit över matchen och i 30:e tar vi ledningen genom mål av Niclas på en hörna som Blurk skarvar fram. Kul med utdelning på hörna! Sen hiner vi med två mål till under första halvlek genom Linus assisterad av Kris och Simon assisterad av Niclas.

I halvlek pratar vi om att hålla trycket uppe och inte släppa in dom i matchen. Vi lyckas väl inte hålla samam tryck, men släpper inte in dom utan kan gå ifrån till 5-1 genom Walle som bryter ett spel i deras backlinje och till 6-1 på straff genom Aidan.

Matchen är lite småful när dom försöker spela tufft men inte riktigt hinner in i närkamperna. Bra av oss att gå in i närkamperna snabbt och utan att tveka. Det märks att vi är taggade matchen igenom och verkligen vill vinna. Marcus gör det bra med att trumma på bakifrån. Kul att se Simons match där han under 90 minuter äger mittfältet, bra assisterad av Nordan och Kris. Blurk som vanligt snabb och säker på sin vänsterback. Linus gör en av sina bättre matcher med poäng och flera fina intentioner. Framåt är vi vassa med bra löpningar av Martin och Walle (som byter av en skadad Adde på topp). Det märks direkt att intentionerna från senaste träningen finns där. Det skall vi bygga vidare på. Men alla skall ha bra betyg för inställning och bra jobb.
Motståndet är väl inte det bästa då Råneå har mycket skador och frånvaro, men alltid kul att vinna övertygande.